Een ogenblik geduld a.u.b.

Cijfers over Wonen en Bouwen 2019

door Kleef

De publicatie "Cijfers over Wonen en Bouwen" is een naslagwerk dat de meest recente gegevensover het brede domein van wonen en bouwen bevat, waaronder de laatste gegevens uit het Woononderzoek Nederland 2018. De onderwerpen die aan bod komen zijn zeer divers, ook wat betreft de bron waaruit wordt geput.

In acht hoofdstukken passeren de volgende onderwerpen de revue: woningvoorraad, nieuwbouw, verhuizingen, bewoners, betaalbaarheid, energie, woningcorporaties en prognoses. Elke pagina bevat één onderwerp in de vorm van een tabel, een (aanvullende) grafiek en korte toelichting. Deze publicatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Bij elk thema is een selectie gemaakt.

Door een dynamische koppeling met de VOIS-database worden een groot deel van de tabellen in de digitale versie van CoWB geactualiseerd zodra er actuele cijfers beschikbaar zijn. De website https://cowb.datawonen.nl/ biedt toegang tot veel meer informatie, in het bijzonder met betrekking tot prognoses. Grafieken en tabellen zijn hier eenvoudig op maat te maken. De website is ook toegankelijk met een tablet of smartphone (touchscreen-versie).

Het nieuwe boekje 'Cijfers over Wonen en Bouwen 2019' vind je hier.