Een ogenblik geduld a.u.b.

Documenten

 • Kernpublicatie Wonen langs de meetlat

  De kernpublicatie van het WoON2021 “Wonen langs de meetlat”, die in opdracht van BZK door ABF Research is gemaakt, bevat op hoofdlijnen de belangrijkste bevindingen over de Nederlandse woningmarkt in 2021.

  In de publicatie wordt een vergelijking gemaakt met de voorgaande WoON-jaren. In deze interactieve kernpublicatie van kan doorgeklikt worden op alle figuren en tabellen voor de achterliggende cijfers. Wie woont in welke woning voor welke prijs? Welke regionale verschillen zijn er? Wie is verhuisd en wie wil verhuizen en waarheen? Wat vinden we van de buurt? Hoe zit het met vocht en schimmel in de woning? Hoeveel energie wordt er verbruikt? Deze en andere onderwerpen komen aan bod in de kernpublicatie.

  / Publicaties 2021 / 4982 kB

 • Winnaar woningmarkscriptieprijs 2021: Tessa Meij

  Tessa Meij (Technische Universiteit Delft) is de winnaar van de woningmarktscriptieprijs 2021.
  Haar onderzoek gaat in op de mogelijkheden die industrialisatie van de woningmarkt waar ze veel kennis over op heeft gedaan tijdens haar periode bij Heijmans. Zeer relevant want om aan de woonopgave te voldoen moet er sneller gebouwd worden. Tessa benadrukte vooral het belang van kennisdeling. Het onderzoek biedt een goede voedingsbodem voor discussies die nodig zijn om verder te komen met de culturele verandering die gepaard gaat met de industrialisatie van woningbouw.

  / Publicaties 2021 / 7006 kB

 • Tweede plaats Woningmarktscriptieprijs 2021: Thijs van Amelsfort

  Thijs van Amelsfort (Technische Universiteit Delft) heeft de tweede plaats veroverd bij de Woningmarktsscriptieprijs 2021. Zijn scriptie geeft inzicht in hoe we de woningbouw kunnen versnellen met oog voor duurzaamheid. Hij onderzocht of het mogelijk is om grootschalig met hout te bouwen in plaats van met staal en beton. 

  / Publicaties 2021 / 2051 kB

 • Derde Plaats Woningmarktscriptieprijs 2021: Eelco Foorthuis

  Eelco Foorthuis (Haagse Hogeschool) is derde geworden bij de Woningmarktscriptieprijs 2021, met zijn scriptie ‘De huizenprijzen door het dak!’. Hij onderzocht of het mogelijk is om met voorspellingsmodellen een verklaring te kunnen vinden voor de stijgende huizenprijzen op de woningmarkt. Een ingewikkelde kwestie. Maar wel een zeer actueel en belangrijk onderwerp.

  / Publicaties 2021 / 7061 kB